Kedves Gyülekezet!

Az alábbiakban szeretnénk tájékoztatást adni a 2018-as évben benyújtott EGYH-KCP-19-0084 azonosító számú nyertes pályázatunkkal kapcsolatban, melyen a „Család- és közösségépítő programok, társadalmi kohézió erősítése a Cecei Református Egyházközségben” projektre 400.000.- forint támogatást nyert el gyülekezetünk.

A pályázati összeg felhasználása 2019.01.01 – 2022.06.30 között történt meg, melynek során az alábbi programok megvalósulását tette lehetővé a támogatás:

2019 tavaszán bibliákat szereztünk be a gyülekezet részére, melyeket a hétközi és vasárnapi alkalmak során vehetünk jelenleg is használatba; de ezek segítségével történik az ifjúság nevelése is (kátéórák, ifjúsági foglalkozások).

2019 nyarán a Vakációs Bibliahét megvalósításához használtuk fel a támogatás egy részét a lebonyolításhoz szükséges kiadások fedezésére, valamint a hét lezárásaként a gyülekezeti családi nap költségeire.

Az előre eltervezett célok megvalósítását sajnos a világjárvány megnehezítette; a személyes jelenléttel megtartott alkalmak megszűnésével felmerült az igény a gyülekezet online jelenlétének fokozására. Mivel az ehhez – különösen a közvetítésekhez – szükséges eszközök korábban nem álltak rendelkezésre, így szükség volt a pályázat módosítására, melyben kértük az szükséges eszközök beszerzésének lehetőségét a támogatás terhére. A pozitív elbírálás után kerültek beszerzésre azok az eszközök, amelyekkel a gyülekezeti istentiszteleteket a mai napig is nagy sikerrel közvetítjük – sokak örömére és épülésére.

Hálásak vagyunk Istennek a lehetőségért, egyúttal pedig köszönettel tartozunk Magyarország Kormányának a támogatásért.